Magret d'ànec amb salsa agredolça
Ingredients
- Tres magrets d'ànec
- 100 cc de salsa de ceba
- 5 cullerades d'aigua
- 5 cullerades de vinagre de xerès
- 5 cullerades de salsa de soja
- 3 cullerades de sucre
- 1 cullerada de mel
- 1 culleradeta de moka de Maicena
Elaboració
Primer tallem el magret a rodanxetes gruixudes (d'un 7 o 8 mm.) i reservem.
Per fer la salsa agredolça:
Posem en un pot el vinagre, 3 cullerades d'aigua i el sucre. Els posem al foc i deixem reduir durant uns 5 minuts.
Afegim la salsa de ceba i la soja i ho deixem fer durant un parell de minuts.
Desfem la Maicena amb les dues cullerades d'aigua restants i l'afegim a la salsa remenant i deixant bullir a foc lent durant un minut més.
Ja la tenim a punt.
Per fer el magret:
Engrassem la planxa amb un paper de cuina mullat amb oli.
Escalfem la planxa fins que estigui ben calenta i fem la carn de manera que quedi cruixent per fora però no gaire cuita per dintre.
Emplatem el magret i servim la salsa a part amb una salsera.
Notes
Aquesta salsa l'he fet després de tastar-ne moltes. He utilitzat una barreja d'ingredients i em sembla que m'ha sortit molt bona.
Jo he fet servir la salsa de ceba de la marca Ferrer.
Comparteix aquesta recepta: