Lluç i cloïsses amb salsa verda
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 lluç de 1 kg i mig
- 1/2 kg. de cloïsses
- 50 gr. de farina
- 50 gr. de mantega
- Fumet de peix
- Julivert (5 o 6 branquetes)
Elaboració
Primer farem el fumet, pot ser del cap i l'espina de la cua..(podem dir al peixeter, que ens faci dos filets de la cua, i així ens queda l'espina).
Salem i empebrem el peix, una mica enfarinat, el fregim i reservem.
Obrim les cloïsses amb una mica d'aigua (jo ho vaig fer en cava, en tenia una d'oberta, i desprès el vaig aprofitar afegint-l'ho a la salsa verda), el gust era especial. No les courem gaire estona, ja que desprès s'han d'afegir al lluç , i massa cuites queden seques.
Per fer la salsa verda, tallarem el julivert molt petit, posem la mantega en un cassó, i quan estigui desfeta, afegim la farina per enrosir-la una mica,...afegim el julivert, donem unes "voltes" i afegim el "fumet". La salsa ha de quedar una mica espesa, no massa, ja que quan afegim el peix, com que també porta farina, l'espesseirá més. Rectifiquem de sal i pebre.
Posarem una cassola gran al foc amb molt poc oli, (només perqué no es cremi la cassola)afegim el lluç i les cloïsses, i tot seguit la salsa verda. Ara només tindrem que sacsajar la cassola, (mai remanar-ho amb una cullera). vigil·lant-ho.
Si la salsa es massa espesa, es pot afegir una mica de fumet, i si es massa líquida, una mica de Maizena.
Notes
Ara que entrem a la Quaresma que se sol menjar més peix, es un bon plat
Comparteix aquesta recepta: