"Xató" a l'estil T Vima

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per la salsa:

6 racions

Utensilis

Una safta bonica de servir, i una batidora manual.

Elaboració

Posarem l'escarola a trossos en remull, bastanta estona.
Escaldarem el pebrot de romesco o nyora sense la tija de sobre, per tal que entri bé l'aigua calenta dins, i l'estovi. El rascarem, i reservarem la polpa.
Posarem les anxoves en aigua, per tal que es dessalin, i les farem a trossets.
Posarem també a dessalar en aigua la tonyina, i després l'esqueixarem.
Posarem a dessalar el bacallà, i també l'esqueixarem.
Posarem dins d'un bol la tomaca escalivada, el gra d'all cru, les avellanes i ametlles torrades, la llesca de pa fregit, la polpa del pebrot de romesco, un polsim de sal, oli, un raget de vinagre de Mòdena, i el pebre vermell dolç, i ho batrem tot, fins que quedi una salsa melosa.
Treurem de l'aigua l'escarola, l'escorrerem bé, i la salarem lleugerament. Després hi anirem posant per sobre la tonyina, les anxoves, les olives, i finalment la salsa, i ho deixarem una mitja hora abans de servir-ho a taula.

1h

Notes

Hi ha diferents formes de preparar aquest plat, amb diferents ingredients. Jo particularment, el trobo molt bo d'aquesta forma.
Cal acompanyar-lo amb un bon vi negre.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se