Mongetes de la casa

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

Elaboració

Posar a remull les mongetes amb aigua freda un dia abans de cuinar-les.
En una cassola de fang, cobrir les mongetes amb aigua i un rajolí d'oli d'oliva, incorporar les cebes, l'all i la pastanaga, tot això molt picadet, així com el xoriço i una fulla de llorer. Coure a foc mitjà fins que la mongeta estigui tendra, el temps depèn del tipus de mongeta.
D'altra banda, en una olla exprés amb aigua, coure durant aproximadament 40-45 minuts el lacón, la maneta de porc, la cua i l'orella, aquest procés de coure per separat és per evitar un excés de greix en aquesta recepta.
Quan estigui feta la carn de l'olla, escórrer bé i afegir-la a la cassola de mongetes, incorporant també en aquest moment la botifarra.
Aixafar unes poques mongetes en un plat i tornar tirar-juntament amb la resta (amb això s'aconsegueix que s'espesseixi una mica el brou). Seguir coent i rectificar de sal.
Quan s'hagi de servir a taula, separar l'acompanyament de carn, botifarra i xoriço en una safata a part de la cassola de mongetes.

Notes

Abans que comencin les temperatures d'estiu, recomanem un plat de diumenge o almenys de cap de setmana, més que res perquè després de menjar-lo, només et donen ganes de tombar-te al sofà a donar-te una migdiada.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se