Mongetes del ganxet amb morro i orella
Categoria:
Recepta per olla a pressió
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 g de mongetes del ganxet
- Un tros de careta de porc
- Mitja ceba
- Un porro
- Mitja cabeça d'alls
- Una fulla de llorer
- Sal
Elaboració
Dos dies abans de fer les mongetes posem la careta de porc amb sal i la fiquem a la nevera.
La nit abans posarem les mongetes a remull amb aigua.
Posem 1 litre d'aigua a l'olla a presió i coem la careta durant mitja hora.
Abans de coure la careta li haurem tret la sal superficial.
Obrim l'olla i treiem la careta per tallar-la a trossos més petits. La tornem a posar a l'olla.
Afegim la resta dels ingredients: les mongetes escorregudes, la ceba sencera, els alls sense pelar, el porro tallat en dos o tres trossos i el llorer.
Tanquem l'olla i ho deixem coure tot durant mitja hora més.
Tastem les mongetes i afegim sal, si cal.
Notes
Jo acostumo a tenir trossos de careta ja salada al congelador i així la puc fer servir quan faig mongetes o caldo.
Comparteix aquesta recepta: