Pastís de carabassó i ceba
Ingredients
- 4 carabassons grossets
- 2 manats de ceba tendra
- 5 ous
- Sal i pebre negre
- 2 pebrots vermells més aviat grossos
- Fortmage en pols a gust
Elaboració
Renteu i talleu les puntes dels carbassons tallant-los tot seguit a daus no gaire grossos.
Peleu les cebes i les talleu també a trossos petits.
Poseu-ho tot plegat en una olla i deixeu-ho que es vagi coent tot en la seva pròpia aigua que va deixant poc a poc. Afegiu-hi un xic de sal.
Quan vegueu que la cosa està bé, ha de passar al menys mitja hora, apagueu el foc i ho passeu per la batedora afegint-hi els cinc ous (clara i rovell), una mica de pebre negre i la quantitat que volgueu de formatge en pols i de la classe que us faci goig.
En tenir la massa a punt, la poseu en un o dos motlles adients i la fiqueu al bany maria
ben bé una hora. Per a assegurar-se que estigui cuit, el podeu punxar al mig amb una agulla de mitja o un punxonet de fusta i quan surti sec, doncs ja està fet. Deixeu-ho reposar i un cop fred, cap a la nevera. Veureu que va deixant liquid i heu de mirar d'anar-lo secant prement amb un paper de cuina. Es normal que això passi.
Quan el volgueu servir, heu d'escalivar els dos pebrots i quan els tingueu fets, els passeu per la batedora
amb una gota d'oli, per a obtenir una salsa fina.Tot seguit aboqueu aquesta salsa pel damunt del pastís...
Notes
Serviu el pastís regat amb la salsa pel damunt, o bé per racions amb una bona llengua de salsa al costat o posant la ració de pastís al damunt d'aquesta llengua...
La salsa sobrera , la podeu portar a taula en un bol o salsera...
Comparteix aquesta recepta: