Cassoleta d'ous ferrats amb samfaina, gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa, de mida mitjana.

Elaboració

En una cassola amb oli d'oliva, fregim totes les verdures, tallades a brunoise ben menuda.
Quan són mig cuites, les salem, i hi afegim un raig de tomàquet fregit, i un raig de ví negre, i deixem que acabi de coure tot plegat, i ho reservem.
En una paella amb oli d'oliva, fregim els vuit ous ferrats, i els reservem.
A part, en un cassó amb mantega, fregim una mica de ceba ben picolada. Quan la ceba ja és tova, afegim un grapat de farina, i remenem amb les varetes. Tot seguit, afegim la llet calenta, i hi passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud de la mateixa ho passarem pel colador xinès a un altre cassó. Anem remenant amb les varetes, ho corregim de sal i nou moscada, i quan ja és al nostre gust, la traiem del foc.
Agafem les quatre cassoletes, i en el fons anem posant una capa de samfaina. Seguidament, posem dos ous ferrats en cada cassoleta, i per acabar, cobrim amb beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, i fiquem un punt de mantega, i ho enfornem a 180º, fins que tot el conjunt és gratinat, i !! Bon profit !!.

40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se