Hamburgueses vegetals
Categoria:
Tipus de plat: Hamburguesa
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- un carbassó
- dues pastanagues
- dues cebes
- una patata
- un tros de carbassa
- herbes provençals
- un o dos ous
- una cullerada de pa ratllat
- sal i oli
Utensilis
Resulta pràctic disposar d´un estri per fer hamburgueses però si no el teniu també es poden fer.
Elaboració
Aquesta recepta és molt senzilla però s´ha de començar a preparar amb molta anticipació:
-Ratlleu totes les verdures i poseu-les dintre d´una escorredora un mínim de dues hores perquè vagin perdent la seva aigua. Va bé posar-les un polsim de sal per accelerar el procès.
-Quan considereu que les verdures estan a punt, apreteu-les bé amb la mà perquè acabin de deixar anar tota l´aigua i poseu-les dintre d´un bol.
-Escampeu el pa ratllat per damunt.
-Afegiu-hi les herbes provençals en abundància.
-Bateu lleugerament un ou, aboqueu-lo i remeneu la massa. Si la massa no queda prou amarada, afegiu l´altre ou. Salpebreu.
-Aneu formant les hamburgueses i fregiu-les en oli abundant ben calent.
Notes
Aquesta és la recepta original tal i com me la van explicar; jo la he fet així durant un temps fins que vaig descobrir que fetes a la planxa, molt lentament perquè les verdures quedin ben cuitetes, les hamburgueses queden igualment bones i, de pas, ens estalviem un grapat de calories.
Comparteix aquesta recepta: