Flam de Mató
Categoria:
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 250gr llet
- 250gr nata líquida
- 250gr mató
- 100gr sucre (o 150gr si us agrada molt el dolç)
- 1 sobre de quallada
- 4 cullerades de sucre adicional pel caramel
Elaboració
Amb quatre cullerades de sucre, es prepara el caramel tot desfent-lo dins un cassó, fins que sigui ben ros. S'ha de treure del foc quan comenci a tenir color, ja s'acaba de fer al mateix cassó en pocs segons,si el cremem massa amargaria i no valdria res.
Es reparteix al fons d’un motlle rectangular o en diferents motlles individuals.
En un bol, s’hi barreja el mató, el sobre de quallada, el sucre i la nata líquida, i es tritura (depenent de la textura que busqueu ho podeu fer amb un túrmix o amb una batedora de varilles si voleu que surti més granulat).
Tot seguit, s’incorpora la llet, i es torna a barrejar.
S’aboca la mescla al motlle on hem posat abans el caramel i es cou al bany Maria dins el forn a 180ºC durant 30 minuts.
Surt del forn sense quallar, però ho acaba fent a la nevera.
Es deixa refredar i es reserva a la nevera fins al moment de servir.
Notes
Podeu fer una mica més de caramel i estendre'l sobre un paper vegetal de forn fent ratlles, cercles o formes. Un cop fred sera una decoració cruixent i ben original.
Comparteix aquesta recepta: