Amanida tèbia de bacallà esqueixat, codony, camagrocs i vinagreta de fruit secs
Categoria:
Amanides i plats freds
Estació: primavera
estiu
tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per la vinagreta de fruits secs:
- 3 Cullerades soperes d'un bon oli d'oliva verge extra
- 1 Cullerada sopera de vinagre de Mòdena
- Un polsim de sal
- Un polsim de pebre negre
- Barreja de fruits secs
Altres ingredients:
- 1 Bossa d'enciams de diversos tipus
- 2 Tomàquets
- 200 g de Bacallà esqueixat
- 25 g de Codony a dauets
- 200 g de Camagrocs (millor de temporada)
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
2 racions
Elaboració
De la vinagreta de fruits secs:
Posem tots els fruits secs en un morter i els piquem ben picats. Hi tirem l'oli, el vinagre, la sal i el pebre. Ho remenem tot molt bé (ha de quedar una mica líquida).
Dels camagrocs:
Si són de temporada, els netegem. Els posem en una paella amb una mica d'oli. Els deixem coure fins que treguin tota l'aigua i els salem una mica. Són uns 10 minuts. Els reservem.
Si no són de temporada, els deshidratem i els saltem a la paella amb una mica d'oli i sal.
Del bacallà esqueixat:
Hem comprat el bacallà ja esqueixat. El posem en un bol i el macerem una mica amb oli d'oliva verge extra i pebre.
Per acabar el plat:
En un bol, hi posem els enciams nets ja tallats, el bacallà i el codony a dauets. Ho remenem. Sobre, hi posem els camagrocs i la vinagreta de fruits secs.
Ja podem servir en un plat les dues racions, abans hi donem 1 minut de microones, així l'amanida quedarà tèbia.
35min
Etiquetes:
Súper bo
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3028 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.