Pastis de santiago
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Galicia
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 ous
- 125 g de sucre
- 150 g d'ametlla en pols
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 40 g de mantega
- Sucre llustre
Elaboració
Treballeu en un bol els ous sencers amb el sucre i bateu-los fins que la pasta quedi espessa i escumosa. Després, afegiu-hi l'ametlla en forma de pluja, barrejada amb el llevat i, al mateix temps aneu abocant la mantega fosa i una mica refredada. Cal no remoure gaire la pasta, és a dir tot just estigui unida.
Aboqueu-ho en un motlle rodó de 26 cm untat amb margarina i paper de forn al fons també untat.
Coeu-ho al forn ja calent a 170ºC durant 25 a 30 minuts. Un cop cuit, apagueu el forn i gratineu-lo una mica.
Deixeu-lo refredar.
A l'hora de servir-lo empolseu-lo pel damunt amb el sucre llustre.
Notes
Poseu sobretot el sucre quan el pastís sigui fred, ja que si es calent el sucre es fon.
Aquests pastís no porta farina, el de Galicia si, la diferencia es nota
Comparteix aquesta recepta: