Tortell de Reis

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Massa mare:

Massa:

Per decorar:

Pel farcit:

12 racions

Utensilis

Thermomix

Elaboració

1.- Amb el vas molt sec, triturar el sucre, 30 segons, velocitat 5-10
2.- Sense retirar el sucre, afegir la llimona i taronja, 15 segons, velocitat 5-10. Reserveu
3.- Posar tots els ingredients de la massa mare al got de la termo, 15 segons, velocitat 4. Retireu del got i formeu una bola de massa sobre el marbre. La poseu dins d'un pot amb aigua tèbia. Quan la bola de la massa suri i dobli el seu volum, estarà feta.
4.- Poseu al got de la termo el sucre barrejat amb els cítrics que hem preparat al començament, la llet, la mantega, els ous, el llevat fresc, l'aigua de tarongina, la farina de força, la mica de sal i la bola de la massa mare. 30 segons, velocitat 6.
5.- Programeu, 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Es formarà una bola. Sense treure la massa del vas i sense treure el cubilete o tap, deixar reposar fins que la massa surti pel dalt, aixecant el tap. Aproximadament 1 hora i mitja.
6.- Un cop transcorregut el temps, abaixar la massa i tornar a programar 1 minut, vas tancat, velocitat espiga.
7.- Treure la massa del vas, i acabar de donar-li cos amb farina damunt del marbre, amb les mans.
8.- Poseu la massa a la safata del forn, amb paper per forn, fer el forat del mig, aneu estirant la massa del mig als costats.Jo vaig fer un forat amb un motlle rodó i anar donant forma de dins cap enfora.
9.- Posar la fava i el rei, i farcir-lo al gust.
10.- Pintar amb l'ou batut i posar les fruites
11.- Deixar reposar almenys dues hores, perquè dobli el volum. Aquest procés, és molt important de fer, perquè serà el volum real del tortell.
12.- Quan ja estigui doblat el volum del tortell, es veu clarament, enfornar a 200 graus, els primers 5 minuts, desprès baixeu a 180 graus la resta de temps, de 20 a 25 minuts. No us passeu de temps, perquè és una massa molt flonja i no necessita gaire cocció.

4h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se