Varietats de patata
Es diuen Linda, Laura i Annabell i no són germanes, sinó varietats de patates molt populars a Alemanya! A més del seu aspecte, les varietats de patates també difereixen, en el seu gust
Les patates no són només patates! Per exemple, les varietats de patata són diferents en el color. La patata estàndard com tothom coneix, és carnosa de color groc amb una pell marró. No obstant això, també hi ha varietats de carn vermella, violeta i fins i tot blava i la pell també pot tenir un tint vermell. La forma dels tubercles va des d'allargats a ovalats fins a arrodonits, especialment les patates petites de qualsevol classe també s'anomenen triplets.
El gust de les diferents varietats de patates és molt diferent. El sabor varia des de picant a nou, fins a relativament neutre. Però no totes les patates sempre estan disponibles al mercat. Les patates molt primerenques, també anomenades patates noves, estan disponibles des de juny, les varietats primerenques de juliol, les varietats mitjanes primerenques d'agost a setembre i les patates tardanes estan madures des de mitjans de setembre fins a finals d'octubre. Depenent de com sigui càlid o plujós l'estiu, els temps de maduració poden canviar. En general, les varietats posteriors de patata tenen un contingut més elevat en midó, són més grans i farinoses.
Una característica distintiva important de les varietats de patata és les seves respectives propietats culinàries. A partir d'això, hem recopilat les diferents patates en la nostra visió general, des d'ebullició cerosa fins a ebullició predominantment cerosa fins a ebullició farinosa.
Patates ceroses:
Fins i tot després de cuina, aquestes varietats de patates mantenen una consistència ferma, cosa que les converteix en l'ingredient ideal per a l'amanida de patates. Si valoreu rodanxes intactes per a patates al forn i gratinat de patata, heu d'utilitzar la patata cerosa. Segons el vostre gust, també podeu fer patates bullides o bullides amb pell d'aquestes varietats. Les varietats de patates ceroses tenen més baix contingut en midó entre els tres tipus de cocció.
Annabell: varietat de patates molt primerenca amb carn de color groc profund que es pot utilitzar de moltes maneres a la cuina
Croissants de Bamberg: tubercles allargats i torrats, amb pell de color groc-rosat-vermell i carn groga. Patata tardana
Cilena: una patata groga molt coneguda i popular, que és una de les varietats de maduració primerenca, saborosa amb sabor complet després d'un determinat període d'emmagatzematge
La Ratte: varietat de patates franceses mitjanes i primeres per a gurmets amb un bon gust de fruita dolça, carn groga i una forma allargada
Linda: varietat primerenca mitjana amb un sabor cremós i una bona conservació
Nicola: la patata del 2016 té el millor gust com a patata amb pell o bullida, una carn lleugerament dolça, terrosa i molt groga
Sieglinde: patata ovalada de molt fort gust, molt primerenca i llarga
Vitelotte - la patata crua sud-americana de color blau violeta, és coneguda comercialment com a patata blava, amb gust de flor, de castanya, madura tard.
Varietats de patata, semiceroses:
La pell de la varietat de patates Laura, és de color vermell, brillant
El contingut en midó d'aquestes varietats de patates ja és superior al de les varietats ceroses. La pell presenta lleus esquerdes en cuinar. Principalment les varietats de patates són molt populars per a patates bullides, patates bullides en pell o patates fregides. Són de molt ús a la cuina.
Blauer Schwede: de color violeta a blau, de gust intens i lleugerament dolç, molt popular a Escandinàvia, pertany a les varietats mitjanes
Laura: la pell d'aquesta varietat de patates és de color vermell, la carn, en canvi, és de color groc profund i té un gust agradable.
Una de les noves patates:
Marabel - tubercle ovalat de color groc clar, la carn es manté agradable i groga fins i tot després de cuinar-la, pertany a la varietat de patates primerenques
Red Emmalie: la patata del 2018 impressiona amb la seva polpa vermella, és una de les varietats primerenques i té un sabor picant i una consistència fina
Toscana: varietat de patata mitjana-primerenca amb tubercles parells i una pell llisa, excel·lent en el seu sabor.
Patates farinoses:
Les varietats de patates farinoses com el Bintje contenen molt midó
El clàssic per a la preparació de patates farinoses bullides és el puré de patates. Els tubercles rics en midó fan que el puré sigui especialment cremós. Però també amb altres preparacions de patates que necessiten un bon vincle, són molt populars les varietats farinoses. Els gnocchi, la sopa de patates, les croquetes, les patates al forn i les boles knodel, van especialment bé amb aquest tipus de patates.
Adretta: cultiu de l'antiga RDA per a la producció de patates fregides i patates xips, de maduresa mitjana primerenca, de forma, tubercles rodons
L'Àgria: la varietat de patates més cultivada a Alemanya, de maduració primerenca mitjana, sovint es processa encara més en patates fregides i patates xips, es pot guardar bé
Bintje - patata holandesa amb una pell fina i de color groc clar, carn clara, de cos sencer, gust farinós, maduració tardana
Gala: maduració primerenca mitjana, molt aromàtica, de carn groga, ideal per a puré de patates i boles knodel
Ora: aroma bo, lleugerament fort, tubercles grocs arrodonits, collita tardana.
Truc de cuina: Varietats de patata
El truc de cuina "Varietats de patata" ha estat aportat a Receptes.cat per Joan Corminas.
Veure més trucs de Joan Corminas.
Veure tots els trucs de Receptes.cat
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c