Salmó marinat
Ingredients
- Un llom de salmó d'uns 500 g
- 300 g de sal gruixuda
- 200 g de sucre
- Una cullerada sopera d'anet picat (millor fresc)
- Pebre
- Oli verge
Utensilis
Un ganivet llarg i prim ben esmolat per tallar el salmó.
Màquina de tallar.
Elaboració
Hem de demanar a la peixateria que ens treguin l'espina del salmó i ens separin els dos lloms. Treiem totes les espines amb unes pinces.
Fiquem el salmó al congelador i el deixem un parell de dies per evitar l'anisakis.
Treiem el salmó del congelador i el deixem descongelar a la nevera a sobre d’una reixeta. L’eixuguem bé i l’amanim amb pebre i anet.
Posem la sal en un bol, li afegim el sucre i una cullerada d'anet i ho barregem tot de manera uniforme.
En un recipient de vidre posem una capa de la barreja feta amb la sal, el sucre i l’anet. Posem el salmó al damunt amb la pell cap avall i el cobrim per sobre i pels costats amb la resta de la barreja. Tapem amb plàstic i li posem a sobre alguna cosa que pesi.
El fiquem a la nevera durant 24 o 48 hores. Com més temps es deixi, més sec quedarà. A mi m’agrada deixar-lo 24 h.
Retirem la sal del salmó el posem a sota de l’aixeta per esbandir-lo, després l’eixuguem bé i el guardem a la nevera posant-li una mica d’oli per sobre i tapant amb plàstic.
El podem menjar directament o congelar una mica per poder-lo tallar amb la màquina de tallar.
També el podem tallar en làmines transversals ben finetes.
El posem en una safata i hi tirem per sobre un rajolí d'oli.
També el podem servir acompanyat d'un "picadillo" fet amb: cogombrets, pebrot vermell, pebrot verd i ceba tendra tallats molt petits i barrejats amb oli.
El menjarem acompanyat de torradetes i mantega.
Notes
També podem fer el salmó fresc i congelar-lo després de marinar-lo. El podem tenir congelat fins que l’haguem de consumir.
Comparteix aquesta recepta: