Orelles de porc estofades amb romesco i mongetes del ganxet
Ingredients
- Dues orelles de porc de mida grossa
- Un litre i mig d'aigua mineral sense gas
- Dos cullerots de salsa romesco
- 200 grams de mongetes del ganxet cuites
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Un grapat de grans de pebre negre
- Farina
- Quatre ous
- Oli d'oliva
- Sal
- Mig got de conyac
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una cullera de fusta
Uns estalvis de vímet
Un bufador
Un colador gran
Dos bols de vidre grans
Una safata plana amb un paper de cuina
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, netegem i socarrimem les orelles i les posem en una cassola amb: l'aigua, la ceba, l'api, un pessic de sal, la fulla de llorer, i els grans de pebre negre, i fem que coguin a foc mitjà fins que les orelles estiguin cuites, les posem en una safata, i deixem que refredin, tot colant el brou de la cocció que reservem en un bol de vidre.
Quan les orelles ja són fredes, les tallem en tires de dos dits d'ample,les passem per farina i per ou batut, i les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin ben daurades, i un cop fregides les reservem en una safata plana amb un paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Seguidament, en una cassola de terrissa posem el conyac, i quan ja és ben calent, l'encenem i deixem que vagi cremant, tot seguit hi afegim dos cullerots de romesco i tres cullerots del brou de la cocció de les orelles, i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, corregim de sal, hi afegim els trossos d'orella i les mongetes, ho remenem amb l'ajud de les nanses de la cassola, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, ho deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: