Mandonguilles de rap amb romesco, sípia i cloïsses
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una cua de rap de mida mitjana
- Una sípia grossa
- 600 grams de cloïsses
- Romesco
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Un grapat de grans de pebre negre
- Oli d'oliva
- Farina
- Llet
- Un crostó de pa sec
- Un all ratllat
- Julivert picolat
- Un ou sencer
- Un got de conyac
- Fumet de peix
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un cassó mitjà
Una cassola de terrissa
Un batedor de varetes
Un bol de vidre gran
Un colador fí
Una espàtula de fusta
Una safata amb paper de cuina
Elaboració
Primerament, netegem la cua de rap, tallem els dos lloms laterals, la tallem a trossos regulars i ho passem per la trinxadora. Tot seguit, ho fiquem en el bol de vidre i hi afegim: el crostó de pa remullat amb llet escorregut, l'all ratllat, l'ou sencer, el julivet picolat, un polsim de sal i pebre negre en pols.
Seguidament, ho remenem ben remenat amb les mans, i quan ja tenim la pasta feta, la deixem reposar al menys una hora a la nevera.
A continuació. agafem la sípia ben neta i la fiquem en un cassó amb: aigua, mitja ceba, l'api i un grapat de grans de pebre negre, i deixem que cogui a foc mitjà fins que la sípia sigui ben tendra. Colem el brou de la cocció i el reservem.
A part, en un altre cassó, obrim les coïsses i les reservem tot colant el brou.
A continuació, en una cassola de terrissa fiquem un got de conyac i quan és calent el flamegem i abans que s'apagui, afegim quatre cullerots de romesco, el brou de la sípia i el de les cloïsses i ho remenem amb el batedor de varetes.
Si cal, podem afegir una mica de fumet de peix i seguim remenant.
Tot seguit, agafem la pasta de les mandonguilles, i anem fent unes boletes de mida més aviat mitjanes, les passem per farina, les fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregides, les fiquem en una safata amb un paper de cuina i les reservem.
Seguidament, tallem la sípia a trossos regulars i la fiquem a la cassola juntament amb les mandonguilles i les cloïsses obertes.
Ho remenem una mica amb l'espàtula de fusta, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-La cuina del romesco Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3484 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.