Canapés variats

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per untar els canapés:

Per decorar-los:

Utensilis

Una safata bonica, unes blondes de paper i quadradets de paper d'alumini.

Elaboració

En primer lloc, farem les llesques de pa en quatre parts, prèviament untades. Després, les decorarem.

- CANAPÉS UNTATS DE MAIONESA O SALSA ROSA i decorats amb:

1.- Cranc ratllat i mitja cirereta en almívar.
2.- Mitges olives farcides i una tira d'anxova.
3.- Una gamba pelada grossa.
4.- Enciam trinxat petitó i gambes petitones.
5.- Filets d'ou dur i mitja tomaca xerri.
6.- Tonyina de llauna eixafada i mitja avellana.
7.- Una gamba pelada i trossets de pinya en almívar.
8.- Ou dur trinxat petit i un cogombre tallat pel mig (de dalt a baix).
9.- Una rodanxa d'ou dur, i un trosset de pinya sobre.
10.- Formatge fresc (una rodanxa) i una rodanxa de quiwi.

- CANAPÉS UNTATS DE SOBRESSADA i decorats amb:

1.- Una rodanxa d'ou dur i trossets de cogombre.
2.- Una rodanxa de formatge fresc i ous de caviar vermell.
3.- Avellanes picades per sobre.
4.- Una anxova i olives farcides tallades per la meitad.
5.- Cogombres trinxadets, i una anxova.
6.- Formatge fresc a trossets i pastanaga amb vinagre trinxada.
7.- Filets d'ou dur i mitja nou.
8.- Dos filets d'anxova fent creu.
9.- Tonyina trinxadeta, i mitja nou a sobre.
10.- Una rodanxa de formatge fresc, i una cirera en almívar verda.

- CANAPÉS UNTATS DE MANTEGA i decorats amb:

1.- Formatge ratllat i mitja avellana torrada.
2.- Dues tires de pebrot vermell escalivat fent creu.
3.- Un quadrat de formatge fresc i filets de iema d'ou dur.
4.- Nous picades.
5.- Dues tires de formatge fresc i mitja nou.
6.- Ametlles torrades picades.
7.- Una tira d'anxova i dues mitges cireres en almívar(vermella i verda).
8.- Ous de caviar negre. (Poc) al mig del canapé.
9.- Ous de caviar vermell.(Poc) a mig del canapé.
10.- Tapar tot el canapé amb meitad d'ous de caviar vermell i meitad d'ous de caviar negre.

- CANAPÉS UNTATS DE PATÉ D'OCA i decorats amb:

1.- Una tira d'anxova i dues mitges olives negres.
2.- Filets de iema d'ou dur i mitja cirera en almívar.
3.- Un trosset de pinya en almívar.
4.- Cogombre picat.
5.- Ous de caviar vermell.
6.- Ous de caviar negre.
7.- Olives farcides partides pel mig, i mig cogombre partit de dalt a baix.
8.- Un trosset de formatge blanc i mitja cirereta en almívar.
9.- Dues mitges olives negres, i mitja nou.
10.- Una picada d'ametlles i cogombre.

- CANAPÉS UNTATS DE SALSA DE FORMATGE BLAU i decorats amb:

1.- Filet de iema d'ou dur.
2.- Cogombre trinxat. (Poc) al mig del canapé.
3.- Pinya en almívar a trossets.
4.- Cireres (mitges) en almívar d'ambdós colors (verdes i vermelles).
5.- Endívies trinxadetes (prèviament mullades amb llimona perquè no es facin negres).
6.- Mitges olives farcides partides pel mig, i un trosset de pinya en almívar.
7.- Mitja nou.
8.- Unes avellanes, ametlles i nous picades.
9.- Pastanaga i cogombre trinxadet (poc) al mig del canapé.
10.- Trossets d'endívia i mitja avellana torrada.

- CANAPÉS UNTATS DE MANTEGA i decorats amb:

1.- Salmó fumat i ous de caviar vermell.
2.- Salmó fumat i ous de caviar negre.
3.- Salmo fumat i mitja nou.
4.- Salmó fumat i una picadeta de cogombre.
6.- Salmó fumat i mitja cirereta confitada vermella o verda.
7.- Salmó fumat i un trosset de pinya.
8.- Salmó fumat i un trosset de formatge fresc.
9.- Salmó fumat i mitja oliva farcida.
10.- Salmó fumat i mitja oliva negra.

- ALTRES VARIETATS:

1.- Escalivada de pebrot i albergínia amb mitja anxova sobre.
2.- Ceba confitada amb un trosset de cogombre, formatge fresc, etc...
PROVEU-LOS!!! Són entretinguts de fer, però veureu que és fins i tot "xalat" d'elaborar-los, i fareu cinquanta mil birgueries i combinacions amb els ingredients, que poden ser moltíssims. Fareu contents als amics i família més exigents. i quedareu com a Xefs de debó...Sempre que he tret una safata d'aquesta menja a taula, he escoltat un ohhhhhh!!!!, que de veritat compensa de totes totes l'estona que heu passat a la cuina. ÀNIMS I A TREBALLAR!!!

1h 20min

Notes

És poden servir en una safata amb blondes platejades o blanques, i amb quadradets de paper (sota cada canapé) d'alumini, tallats amb tisores de formes ondulades o dentades. S'acompanyaran amb un vi blanc sec (millor amontillat), vermut o cava brut. Perfectes per l'aperitiu.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se