Limoncello, 35% vol

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Elaboració

Netejeu les llimones amb aigua i un fregall. Amb un pelador de patates treure'm la pell de les llimones, només la part groga, ja que el blanc amarganteja. Les posarem en un pot de boca ample junt amb el litre d'alcohol.
Taparem el pot amb un drap i una bossa fosca i ho deixarem 40 dies a "sol i serena".
Passat el temps de maceració, filtrarem l'alcohol i prendrem nota acurada de la quantitat resultant i reservem.
Farem un almívar amb l'aigua i el sucre. Amb 10-15 d'ebullició n'hi ha prou. Deixeu que es refredi un dia.
Barrejar l'alcohol macerat amb l'almívar i posar en botelles. Servir molt fred.

Notes

- Ull, vigileu que les llimones siguin d'un arbre de confiança, les que es venen a botigues sovint porten una capa de brillantor que amarganteja.
- La quantitat de sucre que hi posarem és important. Aquesta beguda se serveix molt freda, de congelador i, si no poseu prou sucre, se us congelarà. Per fer l'almívar calculeu 750-1000 g de sucre per litre d'aigua.
- Les quantitats d'aquesta recepta estan calculades per fer un licor de 35°, però ho podeu fer al volum que més us agradi. A l'apartat "trucs" us deixo la manera de fer les proporcions: https://www.receptes.cat/trucs/taula_de_proporcions_per_fer_licors.html.
- L'alcohol que farem servir és "alcohol de boca" o etílic, difícil d'aconseguir al nostre entorn i sovint molt car. Es troba en algun país de parla catalana, en garrafes de 5 l a un preu raonable


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se