Anguiles en suc
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1kg de anguiles vives.
- 1 ceba gran.
- 3 tomàquets madurs (si pot ser de la pera).
- 3 grans d'all.
- Julivert.
- 1 fulla de llorer.
- 1 pesteta (bitxo picant)
Picada:
- 2 grans d'all.
- Julivert.
- Ametlles torrades.
- Sal
- 2 barres de pa.
Utensilis
Cassola de fang
Elaboració
El primer i més comlicado és netejar les anguiles, que estaran vives, les podem posar al congelador un parell d'hores perquè es morin. Tallar d'uns 7 cm aprox.
Picarem les verdures i les sofregirem a foc lent fins que estiguin ben pochadas, salar, (ell llavors ho tritura tot perquè quedi una salsa ben fina).
Afegir les anguiles tallades i deixar dins del sofregit fins que es posin blanquinoses, remoure amb cura perquè no es trenquin. Ara ja podem afegir l'aigua més o menys 1 litre, quan arrenqui el bull afegir el bitxo. Ull que hi ha bitxos que piquen més i altres menys, provar de sal i de picant. Deixar coure fins que l'anguila aquest cuita, això dependrà del gruixuda que sigui, (el millor és posar una mica més d'un quilo i així anar provant el punt de cocció, ha de quedar l'anguila al punt, però al ficar a la boca t'ha de sortir l'espina central sencera).
Fer una picada amb els alls el julivert, i les ametlles, afegir-lo al guisat i deixar-lo 2 minuts.
Si ens ha quedat una mica caldós, es pot espessir amb una mica de farina desfeta en aigua i deixar-ho uns minuts espessir.
Notes
Les anguiles en suc, és un menjar molt nostra, del terreny.
Normalment es fan quantitats indrustiales en les festes majors, on no hi ha bar, fonda, restaurant, casa, magatzem que faltin. Jo per no menys també les hi faig als meus convidats, tot i que tinc un petit secret que vaig a revelar aquí: a mi no em queden tan bones com al xurri, que és l'encarregat de fer aquest dia. És una de les millors àpats del Delta de l'Ebre
Comparteix aquesta recepta: