Sardines en escabetx
Categoria:
Típica de:
Estació:
Ingredients
- 1 quilo de sardines
- 1 pastanaga gran a rodanxes
- 1 ceba tallada en cèrcols
- 1 pebrot vermell
- 4 fulles de llorer
- 1 bitxo
- 1 cap d'alls
- 2 culleradetes de pebre roig
- 1 vas de vinagre i 3 d'aigua (proporció 1 : 3)
- oli d'oliva
- 1 ramet de farigola
- 1 ramet d'orenga
- 1 ramet de romaní.
Elaboració
Es fregeixen les sardines, amb farina o sense, el que més agradi, a mi m'agraden sense.
En el mateix oli es fregeixen els alls, la pastanaga, 1 ceba tallada en cèrcols i el pebrot vermell, quan les verdures estiguin toves s'afegeixen les espècies, es retira la paella del foc i s'agrega el pebre roig, el vinagre, l'aigua i una pastilla de brou de peix, es posa de nou al foc i es bull tot junt durant 5 minuts.
Cobrir les sardines fregides, amb aquesta marinada i deixar reposar almenys 24 hores.
Notes
A les 24 hores ja es poden menjar, però són més saboroses si esperem 48 hores.
Aquest escabetx admet moltes variacions pel que fa a les herbes aromàtiques i el tipus de vinagre que s'utilitza. En lloc de sardines de vegades escabetx verat, musclos, tonyina o fins i tot pits de gall dindi a daus.
Comparteix aquesta recepta: