Tombet mallorquí
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg de patates tallades a làmines fines
- 3 albergínies tallades també a làmines fines
- 4 pebrots vermells tallats a rodanxes
- 1/2 Kg de tomàquets madurs pelats i tallats a daus
- 8 dents d'all sencers sense pelar
- Oli i sal
Opcional:
- 8 talls de llom de porc o
- 12/16 sardines mitjanes ben netes i enfarinades.
4 racions
Elaboració
S'ha de fregir tots els ingredients per separat en una paella, sempre amb el mateix oli i anant-los col·locant dintre d'una cassola de fang per capes. S'ha d'anar llevant l'eccés d'oli per tal que no surti molt oliós.
Es fregeixen les patates amb les dents d'alls. Quan ja estan al punt, es posen als fons de la cassola.
Es fregeixen les albergínies. Quan ja estan al seu punt, es col·loquen sobre les patates.
Es fregeixen els pebrots. Quan estan al seu punt, esw col·loquen a sobre de les albergínies.
Es treu de la paella l'eccés d'oli i es fregeixen els tomàquets. Quan ho tenim al seu punt de sofregit, es posa per damunt de tot i es posa la cassola a foc lent durant cinc minuts.
Aquesta és la versió vegetariana. La versió amb el llom és el mateix, però començant a fregir els talls de llom. En aquesta versió la distribució de les capes seria: patates, albergínies, pebrots, el llom i el tomàquet fregit. En lloc de llom també es poden posar sardines ben netes i fregides previament amb farina.
Es serveix dintre de la mateixa cassola. Es pot menjar calent, tebi o fred.
50min
Notes
El tombet és la versió mallorquina de la xanfaina que es fa al principat. És un menjar adient per a quan se surt d'excursió a la platja o a la muntanya.
Etiquetes: Albergínies Llom Patates Pebrots Sardines Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
19323 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.