Bacallà amb mongetes del "ganxet"
Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Mongetes del "ganxet"
- Bacallà
- 2 cebes de Figueres
- 3 tomates
- All i julivert
- Farina
Elaboració
Dos dies abans, posem el bacallà en remull, canviant l'aigua el segon dia, dues vegades.
Posem a bullir les mongetes (que el dia abans haurem posat amb remull). Afegim una fulla de llord.
En una cassola, fregim el bacallà enfarinat. Reservem en una safata. L'aigua que despren, l'afegim al final a la cassola.
Amb el mateix oli fem el sofregit de ceba i les tomates.
Quan està fet, afegim les mongetes amb una mica del seu suc (que cobreixi) i una cullerada de farina.
Afegim l'all i el julivert.
Per últim, posem els trossos de bacallà uns minuts i remenem (sacsegem) la cassola. Rectifiquem de sal
Notes
Aquest plat, ara que ja comença a fer més "fresca", és ideal i molt bo.
És un plat que també es pot fer amb sípia o cloïsses.
No poso la quantitat de mongetes i bacallà, doncs depén molt de la gent que siguem i la gana que tinguem.
Comparteix aquesta recepta: