Pastís bombó de xocolata
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 175 grs. de xocolata negra de la de postres
- 15o grs. de sucre
- 30 grs. de mantega
- 4 ous
- Una cullerada de farina de blat de moro
- Una cullaredeta de llevadura "royal"
Elaboració
Comenceu per separar els rovells de les clares dels ous.
Ratlleu la xocolata.
Ara, fiqueu en una cassola o pot la xocolata ratllada, la mantega i el sucre. Ho poseu a foc lent i aneu remenant amb una espàtula de fusta fins a obtenir una pasta homogènia. No ho retireu del foc fins que aquesta pasta es desenganxi ella tota sola.
Quan ho hagueu retirat del foc, hi tireu els rovells i remeneu una estona fins que quedin integrats. En aquest punt, hi afegiu la farina i la llevadura i ho remeneu altre cop.
Seguidament, unteu amb mantega un motlle desmontable de 22 cms.de diàmetre i l'enfarineu.
A continuació munteu les clares a punt de neu, les barregeu suament amb la xocolata i ho aboqueu tot dins del motlle que ja teniu enfarinat.
Ho enforneu a una temperatura de 180/200º més o menys 45 minuts o fins que l'agulla surti seca quan el punxeu.
Notes
Si el serviu individualment, podeu posar al costat de cada tros, una llengua de melmelada de préssec, maduixa, albercoc... la que més agradi.
Comparteix aquesta recepta: