"Braç de Gitano" - Tronc de nata
Ingredients
- 3 ous
- 100 gms. de farina
- 100 gms. de sucre
- 100 gms. d’aigua
- Mig litre de nata per muntar del Cadí
- 125gms. de xocolata de cobertura per desfer i mantega.
Elaboració
Separarem les clares dels rovells. En un bol, posarem els rovells, el sucre i l’aigua i ho muntarem amb les varetes ( 5 – 6 minuts aprox. ).
• Netejarem les varetes, i en un altre bol, muntarem les clares a punt de neu.
• Ho barrejarem tot amb una espàtula, fent el moviment de baix cap a dalt, és molt important perquè no se’ns abaixi la massa, i hi anirem afegint la farina molt a poc a poc.
• Agafarem la plata que porta el forn i la untarem amb mantega. Hi estendrem la massa amb una cullera fins a cobrir-la tota i tenint cura de que ens quedi uniforme. Ho posarem al forn prèviament escalfat, a 250 graus de 6 a 7 minuts, no hem de deixar que se’ns cremi.
• A part, tindrem preparat un drap blanc net una mica més gran de la mida de la plata, i hi espolsarem sucre i aigua, unes gotes. Abocarem la massa ja cuita al drap i ens ajudarem d’ell per cargolar la massa, sense estrènyer molt, i ho deixarem refredar.
• Quan ja estigui fred, la descargolarem i podrem procedir a farcir-la.
• Muntarem la nata a punt de neu amb les varetes. Començarem a farcir de nata, pel costat on començarem a cargolar, fins més o menys la meitat de la massa, i cargolarem, fins a donar-li forma de tronc.
• Per fer la cobertura: agafarem 65 gms de nata líquida i la posarem a bullir. Quan arrenqui el bull la retirarem del foc i hi afegirem els 125 gms. de xocolata de cobertura trossejats, barrejant fins que estiguin desfets. Ho tornarem al foc fins que torni a arrencar el bull i ja ho tindrem a punt.
• Cobrirem el tronc amb aquesta cobertura, i a punt per portar a taula.
Comparteix aquesta recepta: