Farcellets de col, farcits de gall d'índi, gratinats al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa, de mida individual.
Un drap de cotó, per embolicar els farcellets.

Elaboració

Primer de tot, posem les fulles de col a bullir, amb aigua i sal. Quan són cuites, les refredem en un bol amb aigua, i uns glaçons. Seguidament, les posem damunt el drap de cotó, i les retallem de forma rectangular, amb l'ajud d'un ganivet, i les reservem.
Seguidament, en una cassola amb oli d'oliva, posem a fregir el pit de gall d'índi, passat per la trinxadora,( això, demanem que ens ho facin a la polleria, que sempre queda més bé).
Quan és mig cuit, afegim la ceba picolada, i ho salpebrem. Quan tot el conjunt, és fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, i mig got de ví blanc, i deixem que s'acabi de coure tot plegat. A continuacio, farcim les fulles de col amb aquesta farsa, com si fesim canalons, els passem per farina i l'ou batut, i els fregim en una paella amb oli d'oliva. Quan són rossets, els posem de dos en dos, en les cassoletes de terrissa. Tot seguit, els cobrim amb salsa beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat pel damunt, hi afegim una nou de mantega, perqué al gratinar-se, quedin més esponjosos, i ja els podrem servir a taula, amb un plat a sota, per no cremar-nos.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se