Farcellets de col, farcits de gall d'índi, gratinats al forn
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit fulles de col grans
- Aigua
- Sal
- Una ceba picolada
- Oli d'oliva
- Dos pits de gall d'índi, passats per la picadora
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Salsa beixamel,( està en les meves receptes)
- Formatge ratllat
- Farina
- Dos ous batuts
- Mantega
- Pebre negre en pols
- Ví blanc
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, de mida individual.
Un drap de cotó, per embolicar els farcellets.
Elaboració
Primer de tot, posem les fulles de col a bullir, amb aigua i sal. Quan són cuites, les refredem en un bol amb aigua, i uns glaçons. Seguidament, les posem damunt el drap de cotó, i les retallem de forma rectangular, amb l'ajud d'un ganivet, i les reservem.
Seguidament, en una cassola amb oli d'oliva, posem a fregir el pit de gall d'índi, passat per la trinxadora,( això, demanem que ens ho facin a la polleria, que sempre queda més bé).
Quan és mig cuit, afegim la ceba picolada, i ho salpebrem. Quan tot el conjunt, és fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, i mig got de ví blanc, i deixem que s'acabi de coure tot plegat. A continuacio, farcim les fulles de col amb aquesta farsa, com si fesim canalons, els passem per farina i l'ou batut, i els fregim en una paella amb oli d'oliva. Quan són rossets, els posem de dos en dos, en les cassoletes de terrissa. Tot seguit, els cobrim amb salsa beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat pel damunt, hi afegim una nou de mantega, perqué al gratinar-se, quedin més esponjosos, i ja els podrem servir a taula, amb un plat a sota, per no cremar-nos.
Comparteix aquesta recepta: