Farcellets de col farcits de carn i llagostins, gratinats amb salsa aurora
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Dotze fulles de col sense la branca central
- 600 grams de llagostins de mida mitjana
- Salsa Aurora
- Una ceba picolada
- 600 grams de carn de porc trinxada
- Farina
- Conyac
- Un cullerot de sofregit de tomàquet
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
- Aigua
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Quatre plats plans
Un cassó gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Una cassola fonda
Un drap gran de cotó
Una paella gran
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, en una cassola amb aigua i sal bullim les fulles de col, i quan són cuites al "dente", les fiquem damunt un drap de cotó blanc i les reservem.
Seguidament, pelem els llagostins i els tallem en tres trossos. Tot seguit, en una paella gran amb un raig d'oliva, sofregim la ceba, la carn trinxada i els llagostins, i quan tot plegat és mig fregit, afegim un cassó de sofregit de tomàquet i un got de conyac.
Quan el conyac a reduit, ho retirem del foc i ho reservem.
A part, fem la salsa aurora com explico a la meva recepta i la reservem.
A continuació, omplim les fulles de col amb la farsa de carn i llagostins, ho emboliquem fent un farcellet, ho passem per farina i ho fregim amb oli d'oliva fins que els farcellets estiguin daurats, i els fiquem de tres en tres, a les cassoletes de terrissa amb l'ajud de l'aranya de filferro. Tot seguit, ho cobrim amb la salsa aurora, ho espolsem amb formatge ratllat, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge és ben daurat, i ja ho podrem servir a taula, amb un plat a sota per tal de no cremar-nos.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina d'hivern La cuina dels farcellets de col
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1984 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.