Sípia amb mandonguilles
Ingredients
- 2 sípies fresques tallades
- 1/2 kg de carn picada de vedella
- 1/2 kg de carn de tocino picada
- All i julivert
- 1 ou
- Farina per enfarinar les mandonguilles
- Ceba, all i tomàquet per al sofregit.
- Brou de carn o peix o el que tingueu al congelador
- Sal pebre i un pols de canyella
- 1 fulla de llorer i farigola
- Un raig de conyac
Per a la picada:
- 1 tros de xocolata ametller
- Avellanes, ametlles
- Oli cru
- Sal, pebre negre
- 1 llesqueta de pa fregit
- 1 gra d'all cru
- Un grapat de julivert fresc
Elaboració
Feu les mandonguilles barrejant les carns amb l'all i julivert picat i l'ou. Saleu, empebreu i feu-les dels tamany d'una nou i enfarineu-les. Fregiu les en una paella amb oli abundant que quedin ben rosses i reserveu-les. Coleu aquest oli que no quedin restes de farina que es cremaria i passeu-lo a la caçola on heu de fer el guisat. Tritureu amb la batedora all i ceba ben fi i sofregiu-los en aquest mateix oli, quan sigui ros afegiu-hi el tomàquet triturat. Dexeu-lo coure bé i en acabat aboqueu al sofregit les sípies i deixeu-les coure una estona amb un raig de conyac. Ja podeu afegir herbes i espècies. Quan la sípia agafi color i hagi fet xup-xup amb el foc baix una estoneta, ja podeu afegir-hi les mandonguilles que tenieu reservades, el brou i la picada que haureu hagut de triturat a la batedora amb un xic del brou que us quedi ben fina. En aquest moment poseu sota la caçola , encara que sigui de les de doble fons, un distribuïdor. Abaixeu el foc al mínim i deixeu que vagi comentari molt lentament fins que quan punxeu la sípia amb una forquilla a noteu ben tova.
Comparteix aquesta recepta: