Romesco
Ingredients
- 1/2 cabeça - Alls escalivats
- 4 - Tomàquets escalivats
- 1 - Pebrot del romesco escaldat
- 1/2 culleradeta - Pebre vermell dolç
- 1 - Bitxo
- 100 g - Ametlles torrades
- 100 g - Avellanes torrades
- 2 Galetes Maria
Elaboració
Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la carn dels pebrots, les ametlles i avellanes, el pebre vermell, el bitxo i les galetes.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant oli, un raig de vinagre, sal i pebre.
Variacions:
Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d’escalivar.
En lloc de pebrot del romesco s’hi pot posar nyora.
Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit.
S’hi pot afegir una punta d’all cru.
Es pot fer amb ametlla o avellana sola.
Comparteix aquesta recepta: