Espatlla de xai al forn amb verdures
Ingredients
- 3 Espatlles de xai
- 4 Dents d'all
- 3 Tomàquets madurs
- 2 Cebes mitjanes
- 4 Patates mitjanes
- 2 Pastanagues
- 2 Copes de vi blanc
- ½ Culleradeta de farigola mòlta
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Oli d'oliva verge
Elaboració
Preescalfem el forn a 200 º C mentre preparem el rostit.
Tallem els alls a dauets petits i els posem en un bol petit juntament amb la farigola, ½ culleradeta de pebre negre mòlt i 6 cullerades d'oli d'oliva verge, ho barregem i ho reservem.
Agafem les espatlles els hi posem sal i les untem per ambdós costats amb l'amaniment que hem fet anteriorment.
Col•loquem una cassola de fang amb una mica d'aigua, en el fons del forn (això fa que no es ressequi massa el rostit), fiquem les espatlles a la safata del forn, baixem la temperatura a 180º C i les deixem que es vagin fent .
Mentre es van fent les espatlles tallem les verdures: els tomàquets en quatre trossos, la ceba pelada i també en quatre trossos i les pastanagues pelades i tallades a rodanxes una mica gruixudes i les patates pelades i també en quatre trossos, hi posem sal i un rajolí d'oli i ho barregem una mica.
Passats 20 minuts, donem la volta a les espatlles i hi posem les verdures repartides a la safata del forn i ruixem amb el vi blanc les espatlles i prosseguim el rostit altres 20 minuts més.
A continuació obrim el forn, donem la volta a les espatlles i les mullem amb el suc que la carn va desprenent en la seva cocció.
Deixem el xai al forn, li anem donant la volta i mullant amb el suc cada 20 minuts. Si el xai es quedés sense suc, hi afegim un gotet d'aigua perquè sempre hi hagi una mica de suc al rostit.
Si veiem que el xai està fet i les verdures no estan encara traiem les espatlles del forn i deixem les verdures una mica més.
Passat el temps necessari (es veu si està fet quan obrim el forn per tirar-li suc), ja podem servir el xai acompanyat de les verdures i la salsa del rostit.
Comparteix aquesta recepta: