Suquet de rap
Ingredients
- 1 Cua de rap (més o menys d'un kg)
- 4 Patates
- 1 Ceba
- 3 Tomàquets madurs petits
- Julivert
- Un grapat d’avellanes
- 3 Dents d'all escalivats
- 2 Llesques de pa fregit
- Sal i pebre
- Aigua
- Un got petit de vi blanc
Elaboració
En una cassola gran sofregim la ceba tallada petita, a foc lent, mentre en una paella fregim les dues llesques de pa i les reservem. En el mateix oli fregim les patates que abans haurem netejat, pelat i escapçat, esperarem que agafin una mica de color i les reservem sobre paper absorvent per treure l'excès d'oli.
Netegem els tomàquets i els ratllem, els afegim a la ceba amb una mica de sal, un pols de sucre i un got petit de vi blanc.
Salpebrem el rap generosament i reservem. Mentre, posem l'aigua a bullir.
Preparem una picada al morter amb les avellanes, el julivert, el pa fregit, els dents d'all escalivat i una mica de sal. Que quedi ben fi.
Quan està llesta l'afegim a la cassola amb la ceba i el tomàquet, deixem coure uns 10 minuts, tot anant remenant. En aquest moment ja podem posar-hi les patates i l'aigua calenta, quan bulli, esperem 20 minuts amb la cassola tapada, el que necessiten les patates per estar al punt . Hi posem el rap. Deixem coure durant 4 minuts, ho tastem per rectificar de sal si cal.
Millor si esperem unes hores abans de menjar-ho, és molt més bo.
Comparteix aquesta recepta: