Cookies de xocolata
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 150 g de xocolata negra (trossejada)
- 150 g de sucre
- 115 g de mantega (a temperatura ambient)
- 1 ou (lleugerament batut)
- ¼ d’extracte o essència de vainilla (també pot ser vainilla ensucrada)
- 155 g de farina
- Un pessic de llevat
- 100 g d’anacards crusos (o anous, o fruits secs)
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180 graus.
Unteu la plata del forn amb mantega fosa i deixeu que es refredi (o folreu-la amb paper vegetal).
Mescleu i bateu la mantega amb el sucre, després bateu l’ou i finalment la vainilla sense deixar de batre.
Trossegeu la xocolata a la mida d’una pansa.
Piqueu els anacards (en un morter o en un molinet de cafè).
Tamiseu (amb un colador fi, de te) la farina i el llevat, i mescleu-ho amb els anacards.
Afegiu-hi la meitat de la barreja de mantega i sucre, bateu-ho bé i després incorporeu-hi la resta de la mescla i els trossets de xocolata.
Ja teniu la massa amb què farem porcions d’una cullera, que deixarem a la plata i aixafarem per donar-li forma de galeta.
Fornegeu uns quinze minuts o fins que estiguin enrossides (fins a 25 minuts com a màxim).
Comparteix aquesta recepta: