Calamars a la planxa encebats amb all i julivert i favetes
Ingredients
- 12 Calamars petits
- 1 Pot de favetes de conserva casolana.
- Sal
- Julivert
- 1 All
- 2 Cebes
- Oli d’oliva
- 1 Cullerada de llimona
Elaboració
Netegem els calamars, els separem els tentacles i deixem que s’eixugin.
Mentre, pelem i piquem l’all i el julivert.
Confitem la ceba. En una paella hi posem una mica d’oli i la ceba ben picada, deixem coure mínim uns 20 minuts. Amb la vista, veiem si està al punt.
Dins d’una paella, hi afegim dues cullerades d’oli i les escalfem a foc viu, quan l’oli està calent, hi posem els calamars i els deixem fer durant 3 o 4 minuts.
Els donem la volta i hi afegim els tentacles. Després d’uns 2 minuts, donem la volta als tentacles i en un 1 minut més.
Saltem 2 minuts les favetes. Ja podem emplatar.
Per fer la picada, afegim dues cullerades d’oli i l’all a dins la paella, ho escalfem i després, dins un bol, ho mesclem amb la llimona, el julivert i sal al gust. Ho batem i escampem per damunt dels calamars que com a llit tenen la ceba confitada.
Comparteix aquesta recepta: