Esferificació de crispetes
El pròxim cap de setmana es farà evident allò que alguns ja fa temps que defensen: que els humans mengem pels ulls. I és que del 10 al 13 de març la capital catalana acollirà la primera edició del Film&Cook, un festival que atiparà els espectadors més exigents: totes les pel·lícules, curtmetratges i documentals (de tema gastronòmic) aniran acompanyats d’una taula rodona o demostració culinària, sempre vinculada al contingut de la projecció.
“Estem una mica nerviosos perquè és la
primera edició que organitzem, però comptem amb un cartell molt potent i estem
segurs que el públic quedarà content”, assegura Mariona Alba, responsable de
premsa del festival. En aquest sentit, un dels convidats més esperats és Ferran Adrià, ja que la
seva presència està lligada a l’estrena del documental “El Bulli: Cooking in
progress”; al seu torn, Carme Ruscalleda passejarà per la catifa vermella
barcelonina per oferir un col·loqui sobre cuina mediterrània i Mey Hofmann, la
directora de l’escola que porta el seu nom, liderarà una xerrada i una
demostració gastronòmica acompanyada dels seus alumnes.
Segons explica Alba, “l’objectiu és convertir aquest festival en una cita anual que tothom conegui, aconseguir que vagi creixent en dies i programa”. Mentre esperem que la iniciativa es consolidi, tothom qui ho vulgui pot tastar el Film&Cook d’enguany, que ofereix sessions matinals, al migdia, a la tarda, al vespre i en sessió golfa. La majoria d'entrades valen 12 euros i podeu trobar tots els detalls de la programació al web del festival: www.filmandcook.com.