Recuperar contrasenya

Donar-se d'alta

Receptes.cat >

El Fòrum Gastronòmic de Girona presentarà una nova poma adaptada al canvi climàtic

El Fòrum Gastronòmic de Girona arrencarà la desena edició amb una conversa entre els xefs Paco Pérez del restaurant Miramar de Llançà i Fina Puigdevall de les Cols d’Olot. Els cuiners debatran sobre el pes dels productes de mar i de muntanya en les receptes de cuina tradicional de Girona. 
El director de continguts del Fòrum Gastronòmic de Girona, Salvador García-Arbós, recorda que la demarcació gironina compta amb una varietat territorial que permet tenir productes de mar i de muntanya i això acaba repercutint en receptes de cuina que fusionen els dos àmbits.

Estrelles Michelin 2023

La gala de les Estrelles Michelin posiciona Barcelona, com la ciutat de l'estat amb més restaurants de màxima categoria. Destaquen les tres estrelles per als germans Torres i 5 restaurants de Barcelona que aconsegueixen la primera estrella.

Entre els que guanyen estrelles trobem: Casa Fuster (Barcelona), Mont Bar (Barcelona), Come by Paco Méndez (Barcelona), i Enigma (Barcelona): el restaurant d'Albert Adrià reobert, després de la pandèmia, amb un nou concepte.

Entre els que perden la distinció trobem: Casamar (Llafranc) i Atempo (Sant Julià de Ramis) per trasllat, i que la recuperarà amb la nova ubicació.

Aquest any també s'han atorgat les estrelles verdes, on destaquen: Casa Nova (Sant Martí Sarroca, Barcelona) i Les Moles (Ulldecona, Tarragona)


Lluc Crusellas guanya el premi de millor xocolater del món

El pastisser de 26 anys de Santa Eulàlia de Riuprimer, ha guanyat el premi al millor mestre xocolater del World Chocolate Masters de París, la competició mundial més important dedicada a la xocolata, on han participat 18 xefs, de 18 països diferents.

Aquest jove cuiner català, de 26 anys, és el primer pastisser de l'estat espanyol a guanyar aquest prestigiós premi.
Inspirat pels entorns naturals de la muntanya i pel seu amor al ciclisme, durant la competició va innovar amb una tècnica única per donar textura de fulles a una de les seves creacions. Això donava un toc orgànic i natural als plats presentats.
Gràcies a les seves habilitats, Crusellas va aconseguir posicionar-se en primer lloc amb 434 punts, després d'una competició que havia confirmat com un dels favorits al títol.
Tant els jutges com els seus companys de professió havien elogiat la seva feina i les seves tècniques de maneig de la xocolata.

La passió per la cuina de Crusellas va començar quan tenia 18 anys, després d'acabar l'institut i entrar a l'estiu a treballar a la secció de postres del restaurant Can Jubany de Calldetenes, a la província de Barcelona, que té una estrella Michelin.

Puja el preu del marisc per l'arribada del Mobile World Congress

L'arribada del Mobile World Congress, que porta a Barcelona els alts directius de les més grans multinacionals del sector de les telecomunicacions fa que el preu del marisc pugi per l'elevada demanda que se'n preveu.

Els majoristes de Mercabarna asseguren que faran més negoci que per Nadal, donada la demanda dels restaurants, arribant a multiplicar per deu la venda de llagosta i llamàntol.


Concurs millor recepta de cuina del mes de juliol

La recepta més votada entre totes les receptes publicades durant el mes actual s'endurà un fantàstic lot de llibres de cuina gentilesa de l'editorial ARA llibres.

El lot està format per diversos llibres de cuina de l'editorial ARA Llibres.

Podeu veure les bases del concurs a: http://www.receptes.cat/promos/arallibres_receptes_per_enamorar.php


Trucs per fer bones fotos de menjar

El fotògraf Jaume Buxeda ens ha preparat un document on explica els secrets per obtenir unes bones fotos dels nostres plats.

Podeu descarregar el document en format PDF o

Inscriure-us al taller de fotografia gastronòmica de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, que te un preu de 150€

Esperem que aquestes eines us ajudin a millorar les vostre fotos de menjar.

Guanya un lot de llibres de cuina amb les teves receptes

La recepta més votada aquest mes d'octubre rebrà de regal un lot de llibres de cuina de l'editorial Ara Llibres.

Bases del concurs

Publica les teves receptes a Receptes.cat i el lot de llibres de cuina pot ser teu!

25 receptes d'amanida per aquest estiu 2015

Ja està disponible el llibre amb les 25 amanides més refrescants publicades a receptes.cat

Podeu descarregar aquest llibre gratuït en tres formats:
  • PDF: per als que el volgeu consultar amb l'ordinador
  • ePUB: per als lectors de llibres electrónics
  • MOBI: per als lectors Kindle.

Podeu trobar el llibre a www.Receptes.cat/ebooks



Guanya't un vermut amb la teva millor recepta!

Ca l'Espinaler regala un lot de productes per al xef de la recepta més votada del mes.
Participa al concurs de la millor recepta del mes publicant les teves receptes a Receptes.cat i la més votada s'endurà un lot format pels productes:
  • Llauna dibuixada pel Moscardó.
  • Patata 150gr.
  • Vermut Negre
  • Escopinyes
  • Salsa Espinaler
  • Musclo
  • Pack peix blau (verat, sorell i agulla)

Com més receptes publiquis més possibilitat tens de guanyar!

501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir

Ara Llibres acaba de publicar un llibre que recull 501 receptes catalanes tradicionals per llepar-se els dits. Arròs amb samfaina i botifarra negra, cuetes de rap amb nyores, trinxat de la Cerdanya, fricandó amb moixernons, xai al forn, escudella de l’hostal, platillo de l'Empordà, bunyols de vent, carquinyolis, coca de Sant Joan, mel i mató, figues calentes, peres al vi, flam de castanyes...

I ara aquest llibre pot ser teu! Volem saber quina és la recepta arrelada a la teva comarca que ens recomanes i només per fer-ho, entraràs en el sorteig d’un dels 3 exemplars del llibre que sortegem!

COM PARTICIPAR-HI? Pots participar-hi de tres maneres diferents:

  • Comparteix la teva recepta al mur de Facebook d’Ara Llibres (facebook.com/Arallibres)
  • Comparteix la teva recepta al mur de Facebook de Receptes.cat  (facebook.com/receptes.cat)
  • Publica un tuit amb l’etiqueta #501receptescat i citant @arallibres i @receptes

Pots participar-hi fins al 18 de gener. Passat aquest dia, sortejarem els 3 exemplars entre aquelles receptes que hagin obtingut més “M’agrada” als respectius murs o que hagin aconseguit més RT per més usuaris a Twitter. Pots acompanyar les teves receptes de fotografies, explicacions, enllaços i tot allò que creguis que pot fer més atractiva la teva recepta.

Fes un tast del llibre “501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir” de MÒNICA GARCIA MASSAGUÉ fent clic aquí.

BASES DE LA PROMOCIÓ

- Aquest és un concurs organitzat per Ara Llibres i Receptes.cat

- Per participar, l’usuari ha de ser major d’edat.

- Concurs actiu fins el proper 18 de gener de 2013.

- Entre les receptes que més “M’AGRADA” o més RT aconsegueixin, se sortejaran tres exemplars del llibre 501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir.  

- Ara Llibres s’encarregarà de contactar amb el guanyador per informar-lo sobre com gaudir del premi.

- Els noms de les persones premiades podran ser publicats a les xarxes socials on Ara Llibres i Receptes.cat tenen presència.

- Pel fet de participar en aquest concurs, els usuaris accepten les bases i es comprometen a complir-les.

- Aquesta promoció exclou la participació de Facebook en la gestió i execució de la mateixa.

- Ara Llibres i Receptes.cat es reserven el dret d’eliminar comentaris o publicacions inadequades.