Recuperar contrasenya

Donar-se d'alta

Receptes.cat > > Novetats

Concurs millor recepta de cuina del mes de juliol

La recepta més votada entre totes les receptes publicades durant el mes actual s'endurà un fantàstic lot de llibres de cuina gentilesa de l'editorial ARA llibres.

El lot està format per diversos llibres de cuina de l'editorial ARA Llibres.

Podeu veure les bases del concurs a: http://www.receptes.cat/promos/arallibres_receptes_per_enamorar.php


Trucs per fer bones fotos de menjar

El fotògraf Jaume Buxeda ens ha preparat un document on explica els secrets per obtenir unes bones fotos dels nostres plats.

Podeu descarregar el document en format PDF o

Inscriure-us al taller de fotografia gastronòmica de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, que te un preu de 150€

Esperem que aquestes eines us ajudin a millorar les vostre fotos de menjar.

La Cuina Catalana patrimoni de la humanitat

Cuina CAtalana partimoni universalLa Fundació Institut Català de la Cuina (FICC) ha endegat una campanya perquè la  Cuina Catalana sigui declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO l'any 2013, com ja ho van ser els castells l'any 2010.

Un acte multitudinari a la Plaça de Sant Jaume que vol reunir als cuiners catalans, englobat dins el III Congrés Català de la Cuina, que es celebrarà el 19 de març, serà el punt d'arrencada d'una serie d'iniciatives que volen impulsar la candidatura.
En el congrés també es proposarà que el dia de Sant Josep i de la Crema Catalana, esdevingui la Diada de la Cuina Catalana.

La iniciativa, que te el suport de l'Institut d'Estudis Catalans, vol reivindicar una llarga tradició culinaria que ja es troba recollida en escrits medievals, on figuren elaboracions "a la catalana".

El menjar és art?

“Després de l’exposició de Mariscal ens vam plantejar un projecte molt diferent, molt complicat i alhora molt apassionant, que era fer un recorregut per la història de la relació entre el món de l’art i el menjar” recorda l’Àlex Susanna, director de cultura de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, organitzadors de la mostra.

Les 130 obres exposades a La Pedrera s’articulen entorn quatre eixos que permeten abordar el tema de manera molt clara i completa. El primer és el de les natures mortes (el menjar com a tema artístic) i en aquesta part l’espectador pot veure l’evolució del gènere al llarg de la història, des dels pintors holandesos del s.XVII fins als artistes contemporanis. A continuació i segons Susanna, “hi ha el nucli dur de l’exposició, l’art conceptual dels anys seixanta i setanta que va donar peu a la tendència de l’eat art”. Aquí ens sorprendran originals escultures fetes amb plàtan o bodegons a base de mortadel·la.

A la tercera secció de L’art del menjar, dedicada als restaurants d’artistes, s’analitza el cas del pioner Spoerri, que els anys setanta va obrir un restaurant-comuna a Düsseldorf; Goldon Matta-Clark i el seu local Food del Soho, o Antoni Miralda, que juntament amb Montse Guillén va engegar El Internacional, també a Nova York. Finalment, l’últim eix se centra en la figura del cuiner com a creador i recull el diàleg que s’ha produït entre l’experiència gastronòmica d’El Bulli i l’obra de determinats artistes, com el compositor francès Bruno Mantovani, que va fer tota una obra simfònica inspirant-se en el menú de l’estrellat restaurant de Roses. Per al director de cultura de l’entitat organitzadora, “aquesta és la part més sorprenent i la que esperem que generi una mica de debat”.


Un equip català guanya el Mundial de Pastisseria per primera vegada

Durant l'esdeveniment, cada equip compost per un cap pastisser, un especialista xocolater i un gelater tenien deu hores per crear tres postres de xocolata, tres gelats de fruita, una dotzena de representatius de les "últimes tendències" gastronòmiques del país concursant, i tres creacions artístiques de sucre, xocolata i gel.

Espanya va aconseguir en el certamen un total de 5.678 punts, més de 200 punts de diferència respecte als rivals més immediats, els representants d'Itàlia i Bèlgica, que van quedar en segona i tercera posició respectivament. Es tracta de la primera vegada que un equip espanyol venç en aquesta competició, una de les més prestigioses del sector, que va reunir a Lió i durant dos dies 19 equips d'arreu del món.

El projecte va arrencar fa dos anys i va agafar velocitat després de quedar primers en la preselecció europea de París, el març passat. Per conquistar al jurat i aconseguir un dels premis més prestigiosos del sector de la rebosteria, els catalans Bordas i Josep Maria Guerola i el granadí Julián Álvarez  van esculpir un indi de sucre, un tren de xocolata i una brúixola de gel, inspirant-se en La volta al món de l'escriptor Jules Verne.

Bordas és exalumne de l'escola de Barcelona i treballa en una pastisseria de Viladecans, Guerola treballa en una pastisseria de Sant Cugat, i Álvarez és professor en una escola de pastisseria a França.



La Barcelona Restaurant Week passa a ser la Barcelona Opportunity week

La Barcelona Restaurant Week canvia de nom, en ampliar al seva oferta més enllà dels restaurants, i ara s'anomena Barcelona Opportunity week.

Aquest any els descomptes no només es faran en restaurants, sinó també en altres tipus d'establiments així com en cultura i espectacles.

La iniciativa que Barcelona Turisme celebra del 28 de febrer al 6 de gener proporciona descomptes en els establiments, i dona una part a ONGs solidaries.