Boniatos farcits de ceba i botifarra de perol
Una deliciosa recepta pels fans dels boniatos.
Ingredients
- 4 boniatos
- 2 botifarres de perol
- 2 cebes
- 30 gr. de bolets secs(camassecs, ceps..)
- Formatge ratllat (El tipus de formatge a gust, manxec, emmental)
Elaboració
Posar els boniatos en una plata pel forn. Coura'ls amb el gratinador. (45-50 m) cal vigilar-nos i quan comencin a rossejar, fer-los un petit gir. Anar-ho fent fins que acabeu de donar-los la volta. Tancar el forn i deixar que amb la pròpia escalfor acabin de coure.
Trossejar els bolets i posar-los en remull en una taça amb una mica d'aigua.
Talla la ceba en juliana. Posar-la en una cassoleta, sense oli o només untar el fons. Anar-la remenant i rossejant. Si s'agafa afegir-hi un rjoli d'aigua per desenganxar-la. Un cop rossa, abaixar el foc, afegir-hi el bolets remullats i l'aigua del remullat colada i, si cal afegir una mica d'aigua fins que quedi cuita. Posar una mica de sal a gust.
Agafar els boniatos i partir-los per la meitat. Amb una cullera, amb compte, que no es foredin, buidar-lo, rascant amb cura la polpa. Guardar les carcasses buides.
Quan la ceba sigui cuita, afegir-hi 4 cinquenes parts de la polpa separada, i les dues botifarres de perol a troços després de treure el budell. Rectificar de sal. Remenar-ho amb el foc baix, fins que quedi ben barrejat.
Omplir les carcasses amb la barreja. Posar formatge ratllat al damunt. Posar-los amb una plata pel forn. Enfornar-ho a 180º fins que quedi gratinat.
Notes
Si no es té molt de temps. Es pot fer en dos fases. Coure el boniatos el dia abans mentre es fa una altra cosa. D'aquesta forma la segona fase es pot fer en 35-40 m.
Comparteix aquesta recepta: