Crema de pastanaga amb Shiro Miso i camallot
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 Pastanagues mitjanes
- 2 patates mitjanes
- 1 porro
- 2 grans d'all
- 1 ceba mitjana
- 1 litre de brou de carn
- 1 cullerada sopera de Shiro Miso
- 1 cullerada sopera de llavors de lli
- 2 rodanxes de camallot tallat a daus
- Sal i oli d'oliva
4 racions
Elaboració
Es pelen i es tallen a rodanxes les pastanagues. Es pelen i es tallen a cubs mitjans les patates. Es pela i es talla a rodanxes la part blanca del porro. Es pelen i es tallen a daus petitsa els alls. Es pela i es talla a daus la ceba.
En una olla, una mica fonda i ampla, se li posa una rajolí d'oli d'oliva i quan està calent es posa la ceba a sofregir amb un polsim de sal. Quan ha deixat part de la seva aigua, s'afegeix el porro i l'all. Es deixa que es vagi sofregint tot a foc mitjà/lent. Als cinc minuts, afagim la pastanaga i remenem. Als cinc minuts afegim la patata i tornem a remenar. Ho deixem tot que es vagi fent uns deu minuts remenant de tant en tant. Afegim el brou de carn i deixem que bulli tot uns vint minuts.
Treiem l'olla del foc i li passem la batedora fins que quedi la textura de crema. Afegim el Shiro Miso i tornem a passar la batedora i rectifiquem de sal.
En una paella posem un rajolí d'oli d'oliva i quan està calent afegim els daus de camallot i les llavors de lli.
Alternatives:
- En lloc de pastanaga: carbassa, nap o moniato.
- En lloc de camallot: botifarró, sobrassada, botifarra negre, bull negre o botifarra del bisbe.
- En lloc de llavors de lli: llavors de sèsam negre.
Alternativa vegetariana:
- En lloc de brou de carn: brou de verdures.
- En lloc de camallot: barreja de bolets.
Bon profit
1h
Notes
Emplatar:
en un plat fondo posar la crema i afegir per sobre el fregit de camallot amb llavors i una mica d'oli de fregit.
Etiquetes:
Camallot Crema Mallorca Pastanaga Tardor
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1836 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.