Graxonera de Me
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Iles Balears
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Me,que aquí en dieu Be o Xai, ceba, oli i sal
4 racions
Elaboració
Dues espatlles de xai o les dues mans, (cada casa te les seves preferencies en quan a les parts dels animals que agraden més), les fem a trosos raonables per servir al plat i les salem al gust, reservem en cru.
Netegem 5 cebes grans i tallem en juliana.
En uma caçola, olla, de ceramica, ferro o fanc cuit, la posem al al foc, a ser possible un foc homogeni i que quedi repartit per igual a la base de la caçola o olla, hi posem oli d'oliva fins tapar el cul, igualment tapem el cul de l'olla o caçola de ceba tallada en juliana, sobre aquest llit de ceba anem colocan els trosos de xai, posats un al costat de l'altre i que quedi ben cubert de ceba, tapem i a foc lent homogeni i constant dues hores de coure, la ceba anirà suant i coura el xai deixan-lo melós i com mai l'has provat.
2h
Notes
Pots acompanyar-lo amb amanida o patates fregides si hi ha quixaia a casa
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
310 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.