Croquetes de pollastre

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Elaboració

Tallem els pits de pollastre a talls no gaire gruixuts, les salem i les fregim amb l'oli.
Amb el mateix oli de fregir la carn, fregim la ceba, que haurem tallat ben petita.
Li posem sal i quan comenci a enrossir, la retirem del foc, afegim el pollastre i el pernil i ho triturem tot junt.
Posem la mantega a la paella i, quan estigui desfeta, tirem la farina i deixem que es cuini a foc baix durant uns 5 minuts.
Afegim la llet i la massa triturada. Ho barregem tot bé i deixem coure uns cinc minuts minuts, fins que la massa es desenganxi completament de la paella i quedi tot ben integrat.
Rectifiquem de sal i posem una mica de nou moscada.
Quan treiem la massa del foc, li posem un rovell d'ou i el barregem bé.
Posem la massa en un recipient pla i la deixem refredar, tapant-la amb plàstic perquè no s'assequi per sobre.
Quan la massa estigui freda, fem les croquetes passant-les per farina i després les passem per ou batut i farina de galeta.
Posem oli abundant en la paella o fregidora i les fregim.
S'han de fregir amb l'oli molt calent, però quan s'estiguin fregint, hem d'abaixar una mica el foc per tal que no s'esberlin ni es cremin.

40min

Notes

Amb les quantitats de la recepta m'han sortit unes 30 croquetes. No he volgut posar les raccions que surten, perquè depèn de si són per un primer plat o per un pica-pica.
Jo les faig amb poca beixamel, perquè m'agrada que siguin una mica consistents per dintre i que es noti el tall.
També les podem fer amb pollastre rostit que tinguem congelat, amb pollastre del caldo o amb pollastre a l'ast.
Si volem les podem congelar quan estiguin arrebossades amb la farina de galeta. Quan les vulgueu cuinar les podeu descongelar abans o les podeu fregir directament del congelador.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se