Panadons d'espinacs

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

1. Rentar bé els espinacs i escaldar-os en un olla amb aigua bullint i sal.
2. Escórrer-los molt bé i que quedin eixuts. Deixar-los refredar.
3. En un bol abocar la farina, un pessic de sal i el llevat. Afegir-hi aigua molt poc a poc i anar rementant-ho amb una cullera. Vigilar de no tirar massa aigua perquè ho haurem de corregir amb més farina (i no acabaríem mai!).
4. Quan hagi quedan tot ben incorporat, agafar la massa -ha de quedar com de goma- amb les mans i amassar-la al marbre sucat amb farina. Uns 8-10 minuts.
5. Fer-ne 6 boles de la matexa mida.
6. Amb un corró, anem aplanant cada bola el màxim possible, que quedi una massa ben fina per a cada panadó i de forma rodona. És molt útil que el corró i el marbre tinguin prouta farina perquè no se'ns hi enganxi la massa. Escalfar el forn a 200º.
7. Posar una porció de la mida d'una mandarina grossa d'espinacs a cada porció de massa estirada. Afegir-hi una mica d'all trinxat, panses, pinyons i un raig petit d'oli d'oliva.
8. Tancar el panadó en forma de mitja lluna i plegar les vores amb petits pessics.
9. Es poden untar amb ou batut i un pinzell. Queden molt bé també amb un raig d'oli i sucre per fora, així els he fet jo.
10. Coure a 180/200º uns 20 minuts o fins que vegeu que són daurats.

1h

Notes

És molt divertit preparar-los amb nens, que posin el farcit, les panses o els pinyons...
Es poden fer amb qualsevol farcit: carabassa, poma...


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se