Salvitxada
El nom d'aquesta salsa ve del bitxo que s'hi incorpora. Ho podem fer amb un bitxo escalivat directament o afegint pebre vermell, que es picant perquè es una barreja de pebres que inclou bitxo.
Categoria:
Salses
Ingredients
- 30 grams, entre ametlles i avellanes torrades (mes ametlles que avellanes)
- Un tomàquet petit escalivat per cap
- Dos alls escalivats per cap
- Nyora
- Oli (3 parts d’oli de gira-sol per una d’oliva)
- Vinagre al gust
- Sal al gust
- Una fulleta de menta o dues, segons quantitat
- Pebre negre al gust
- Pebre vermell, dolç si no es vol picant
Elaboració
Triturar els fruit secs junt amb la nyora.
Escalivar els tomàquets i els alls i després tritura'ls junt amb la menta.
Col·locar-ho tot dintre un recipient junt amb la resta d’ingredients.
Afegir sal, pebre, vinagre, i si es vol, una mica de crosta o pa sec remullat ben espremut.
Batre ben bé, anant incorporant l’oli com si féssiu allioli.
Podeu modificar les mesures al punt de cadascú.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.