Carpaccio de carbassó i xampinyons
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Carbassó (dels tendres, els que tenen la pell verd clar)
- Xampinyons
- Oli d'oliva
- 1 cullerada mostassa (diafana estragon LOUIT)
- Unes gotes de suc de llimona
- 2 cullerades de pinyons
- Un pols de sal
Utensilis
Màquina de tallar embotits o un ganivet de fulla ben esmolada i molta paciència per tallar ben prim!
Elaboració
Fregim en una paella, amb molt poc oli, els pinyons, només una miqueta perquè agafin color. Els reservem.
Tallem amb la màquina tallafiambres el carbassó a rodanxes molt fines, gairebé transparents. Fem el mateix amb els xampinyons que haurem netejat amb un drap.
Posem en un plat una capa de rodanxes de carbassó, una de xampinyons, una de carbassó i una de xampinyons. Cada capa la salem una mica. Quan ho tenim muntat hi tirem unes gotetes de suc de llimona i ho deixem.
Mentrestant fem la vinagreta: dos dits d'oli, la mostassa i una mica de sal al bol de la TMX a V3, 10 segons, els tres últims segons s'hi posen els pinyons.
Aquesta vinagreta la tirem al damunt del carpaccio un parell d'hores abans de menjar perquè es confiti una mica.
S'hi poden posar escames de formatge parmesà (jo no n'hi vaig posar)
Comparteix aquesta recepta: