Carxofes amb beixamel
Categoria:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pot de cors de carxofa en conserva
- Un pot petit de xampinyons laminats
- 500 ml de llet
- 150 g de pernil dolç
- 60 g de formatge ratllat
- 25 g de mantega
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 2 cullerades soperes de farina
- 1 llimona
- Aigua i sal
Elaboració
S'escorren els cors de carxofa, es parteixen per la meitat i es posen en una safata pel forn amb la part tallada a dalt.
Es pica el pernil dolç i els xampinyons laminats per fer-los més petits, i es col·loca a sobre de cadascuna de les meitats de les carxofes.
Posem la beixamel al damunt de les carxofes.
Empolvorar amb formatge ratllat i posar-ho a gratinar al forn durant 15 o 20 minuts, fins que quedi daurat.
Per fer la beixamel:
Es posa la mantega i l'oli a escalfar en una paella. Quan la mantega està líquida s'afegeix la farina.
Es va remenant i s'afegeix la llet freda a poc a poc sense deixar de remenar.
Es deixa coure durant uns 6 minuts.
I es rectifica de sal.
Notes
Si ho voleu coure en safates de terrissa individuals, es poden servir en la mateixa safata.
Comparteix aquesta recepta: