Beixamel (fàcil i rapid)
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Uns 80 gr. de maizena o el q es el mateix: midó de blat de moro marca blanca
- Un litre de llet.
- Una cullerada de las de cafè amb llet de sal.
- Un altre de las de cafè de nou moscada.
Optatiu:
- Una ceba triturada i 50gr. de mantega
4 racions
Elaboració
Si la fas amb ceba tritura-la o ratllat-la i la posses amb la mantega en un cassò o paella amb el foc molt baix, fregeix amb cura fins que vegis la ceba una mica cuinada. Mentre en un bol posa el litre de llet amb els 80 gr. de maicena, la nou moscada i la sal, integra-ho i afegeix-ho amb el q tenim al foc remenant fins que espesseixi.
No trigareu a tenir una fantàstica beixamel.
Si no li poses ceba posa la mantega en un cassò a foc lent i quan es desfaci afegeix la llet amb la maicena junt amb la sal i la nou moscada, i remena fins que espesseixi.
Deixa que refredi una mica abans d'utilitzar-la.
20min
Notes
Ja saps el que pots fer amb la beixamel...
Per ejemple: Coliflor bullida i en cavat gratinat al forn amb beixamel i formatge ratllat. Uns canelons...
Etiquetes: Beixamel Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6760 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.