Cassola d'arròs de marisc fàcil
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Espanya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250gr. d'arròs
- 625/650ml. d'aigua calenta o fumet
- Uns trossos de pebrot vermell tallat petit i també del vert si vols
- Un all ratllat
- Un tomàquet madur ratllat
- Anelles de calamar o sípia
- 6/8 cloïsses
- 6/8 musclos
- 4 gambes
- 2 escamarlans
- Cullerada mitjana de pasta de nyora
- Safrà
- Sucre
- Sal
2 racions
Elaboració
Obre els musclos en un cassó i reserva. Si les cloïsses foren fresques també obre-les a part per si deixen terra. Talla el pebrot en un plat, l'all en un altre i el tomàquet en un altre. Posa oli en una cassola, i quan sigui calent posa les gambes amb sal amb el foc mig fort (sense descongelar queden mes gustoses) i marqueu-les un minut per banda. Fes el mateix amb els escamarlans i ho reserves. Tot seguit posa el pebrot que es faci una mica, després els calamars o sípia, dóna-li unes voltes i posa l'all, dóna-li una volta i posa el tomàquet amb una miqueta de sucre (perquè perdi l'acidesa). Quan vegis que el tomàquet redueix posa la nyora, el safrà i la sal, integra-ho i posa l'arròs tornant a remenar, posa l'aigua o fumet i cola també la del musclos i cloïsses posant el foc fort durant 5 minuts. Desprès baixa'l a mig fluix fins q estigui fet (uns 15 m). Cinc minuts abans de tancar posa les gambes, escamarlans, musclos i cloïsses.
45min
Notes
Les quantitats d'arròs que posem han de portar el doble d'aigua + la meitat mes o menys si vols que quedi sequet.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2178 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.