Albergínies farcides amb "pisto", gratinades amb beixamel
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Ingredients
- Dues albergínies tallades a quadrets
- Dos pebrots vermells tallats a quadrets
- Dos carbassons tallats a quadrets
- Dues cebes tendres tallades a quadrets
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- Llet sencera
- Formatge ratllat
- Mantega
- La meva beixamel (la trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Una safata refractària gran
Uns estalvis
Dues espàtules metàl·liques planes
Elaboració
Primerament, fem la beixamel com explico a la meva i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, fem el "pisto" com si féssim una samfaina, i un cop fet, el reservem.
Tot seguit, tallem les albergínies a lo llarg en llesques de mig dit de gruix, les salpebrem, les passem per farina, i les fregim en oli d'oliva fins que estiguin daurades i en fiquem quatre llesques en el fons de la safata refractària.
Seguidament, les omplim amb el "pisto", i tot seguit les tapem amb amb un altre llesca d'albergínia.
A continuació, les cobrim amb una capa de beixamel, les espolsem amb formatge ratllat, hi afegim unes nous de mantega pel damunt, i les gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que el formatge ja és ben daurat, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
El "pisto", és com la nostra samfaina, però tallada a quadradets en comptes de tallada a juliana.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels gratinats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2203 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.