Albergínies farcides de amarant i llavors

Categoria:
Típica de: Espanya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 albergínies grans -
  • 150g de amarant -
  • 70g de pipes de gira-sol -
  • 50g de llavors de sèsam -
  • 1 ceba gran -
  • 1 pebrot vermell -
  • 250 grams de tofu fumat -
  • 200 ml de nata líquida 33% -
  • 2 culleradetes de marduix seca -
  • Oli d'oliva verge extra -
  • Pebre negre -
  • Sal

4 racions

Elaboració

Rentem i tallem les albergínies per la meitat, longitudinalment.
Amb una punta, els practiquem talls en la carn en forma de rombe, sense perforar la pell.
Salem, untem amb una mica d'oli i rostim al forn a 200 º C, posició mitjana, amb placa inferior i aire, durant 15-20 minuts.
Amb l'ajuda d'una cullera, retirem la carn, que reservem.
Salem l'albergínia rostida per l'interior, i reservem.
Coem l'amarant en aigua amb sal durant 12 minuts.
Escorrem amb un colador de malla fina i reservem.
En una paella àmplia, tirem la ceba i el pebrot ben picats.
Quan comencin a estovar-se, afegim el tofu tallat a daus petits i cuinem uns cinc minuts.
Incorporem la carn de les albergínies rostides picada a ganivet i coure uns tres o quatre minuts més.
Afegim les pipes i el sèsam, que haurem torrat prèviament en una paella seca, el marduix i la nata, i bullim fins que agafi consistència.
Omplim amb aquesta barreja les albergínies, i cobrim amb el formatge.
Posem al forn a 200 º C en posició mitjana, amb les dues plaques i aire, durant uns 20 minuts.
Servim calents.

Notes

Un farciment diferent per a les albergínies, en què les llavors li aporten gran quantitat de proteïnes i una deliciosa textura cruixent. El amarant, en ser un cereal complet, aporta també alts valors nutritius. Les albergínies també es poden rostir a la paella, en comptes del forn. Per a això, cuinar per ambdós costats a foc mitjà / suau fins que estiguin fetes, i procedir igual amb la resta de la recepta.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1516 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: