Albergínies espesses
Categoria:
Llegums i verdures
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Albergínies
- 2 cebes
- Brou de carn gras
- Formatge d’Aragó ratllat
- Rovells d’ou
- Celiandre sec picat
- Nou moscada
- Alcaravia
- Clavells de girofle
- Canyella
Per a la llet d’ametlles:
- Ametlles blanques picades
- Brou de xai o de gallina
Elaboració
Peleu les albergínies i poseu-les en aigua freda.
Després, bulliu-les en un brou de carn ben gras amb dues cebes.
Remeneu-ho contínuament amb una cullera de fusta. A part, feu la llet d’ametlla: piqueu les ametlles i poseu-les en un brou de xai o gallina. Coleu-les amb estamenya. Quan les albergínies siguin gairebé cuites, afegiu-hi la llet d’ametlles i deixeu-ho acabar de coure. Afegiu-hi el formatge ratllat d’Aragó i remeneu-ho molt bé.
Un cop ben desfet, afegiu-hi els rovells d’ou, el celiandre sec i picat, la nou moscada, l’alcaravia, la canyella i els clavells de girofle, tot ben picat.
En el moment de serviu-ho, poseu per sobre formatge ratllat d’Aragó.
Notes
El celiandre o cilantre, l'alcaravia i els clavells de girofle els podeu adquirir als herbolaris.
Recepta medieval extreta del Llibre del Coch, (segle XV)
Etiquetes: Medieval Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2063 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.