Troncs de bledes amb beixamel
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Dieta: vegetariana
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un manat de bledes de tronc gruixut
- Formatge per a gratinar (parmesà, mahonès...)
- Una ceba grossa
- Sal
- Pebre negre (opcional)
- Cullerada d'oli d'oliva
- Per fer una salsa beixamel (mantega, farina, llet, nou moscada o pols de cep i sal)
2 racions
Elaboració
Talleu les bledes a l'alçada de les fulles i les guardeu per a fer un altre plat.
Netegeu ben bé els troncs, els hi treieu els fils i el tel i els talleu a una mida d'uns deu centímetres. Si veieu que els troncs són massa amples, els talleu per la meitat. Els poseu a fer al vapor fins que veieu que estan al dente.
Poseu mantega en el fons d'una safata per al forn i aboqueu els troncs de les bledes fetes al vapor i li poseu una mica de sal i el pebre negre.
Talleu la ceba a daus i la confiteu en una paella amb la cullerada d'oli d'oliva.
Feu la beixamel tradicional afegint-li la ceba confitada.
Cobriu els troncs de les bledes amb la beixamel i li poseu el formatge ratllat que ho cubreixi tot.
Enfornar a 180 graus uns deu minuts i gratineu fins que quedi el formatge daurat.
Ja ho podeu servir. Bon profit!!!
1h
Etiquetes: Bledes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2820 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.