Rajada amb samfaina i bledes
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 talls d'aletes de rajada pelada
- 1 ceba grossa
- 1 Pebrot vermell gros
- 4 o 6 fulles de bleda segons la mida
- 8 tomàquets madurs de penjar
- Farina
- Oli i sal
Elaboració
Saleu les aletes de rajada i les passeu per farina. Poseu una paella amb oli d'oliva al foc i quan l'oli estigui calent, fregiu la rajada fins que quedi dorada. Reserveu-la mentres prepareu la samfaina.
Talleu la ceba i els pebrots a daus no molt grossos. Talleu les fulles de bleda a juliana. Ralleu els tomàquets madurs.
Per a fer la samfaina utilitzareu la matreixa paella que heu fregit la rajada però li treureu l'oli deixant-ne només una colledara sopera. Quan l'oli estigui calent posareu a fregir la ceba i el pebrot. Quan veieu que la ceba es torna transparent (no deixeu que es dori) li poseu les bledes i remaneu. Deixareu que vagin treient l'aigua remanant de tant en tant. Quan veieu que ja s'han begut l'aigua li afagireu el tomàquet rallat, li posareu un polsim de sal i deixereu que es vagi fent a foc lent. Quan veieu que la samfaina ja està al seu punt (no ha de quedar seca) li afagireu els talls de rajada que teníeu reservats i deixereu que es faci tot junt un cinc minuts.
1h
Notes
Tant es pot menjar calent com fred.
Etiquetes: Rajada Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2435 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.